mgr Magdalena Konowrocka
Specjalizacja
Dietetyk
Cennik
Konsultacja lekarska: 150 zł
Godziny przyjęć
Poniedziałek (2x w m-cu)
15:00 – 18:00
Poznaj specjalistę
Absolwentka studiów podyplomowych na WUM na kierunku „Dietetyka w choroby wewnętrznych i metabolicznych”. Studiowała w Instytucie Żywienia i Żywności „Poradnictwo dietetyczne – postępy w żywieniu człowieka”.
Celem dalszego rozwoju bierze udział w licznych konferencjach i wydarzeniach związanych z tematyką zawodu. Aby móc współpracować z placówkami oświatowymi takimi jak przedszkola i szkoły (wymogi prawne oświatowe) ukończyła studia podyplomowe w Wyższej Szkole Edukacji Zdrowotnej i Nauk Społecznych na kierunkach „Przygotowanie pedagogiczne” i „Edukacja przedszkolna i wczesnoszkolna”.
Jak się przygotować do pierwszej wizyty
Dzienniczek Żywieniowy
Na kilka dni przed wizytą, proszę o założenie sobie Dzienniczka Żywieniowego, dzięki niemu będę mogła przeanalizować Pani/Pana nawyki żywieniowe:
-
w dzienniczek wypełniamy przez 3 dni, koniecznie dwa dni powszednie i jeden wolny od pracy (weekendowy),
-
w formie tabelki lub odręcznie proszę o rzetelne wpisywanie godziny, rodzaju pokarmu, ilości (np. godz. 14:30 – kotlet schabowy o grubości 1 cm, wielkości dłoni, smażony w panierce, z 2 ziemniakami z wody, z 5-ma łyżkami surówki z sałaty zielonej, pomidorów i cebuli z dodatkiem 2 łyżek dressingu z jogurtu naturalnego gęstego z czosnkiem, do tego szklanka kompotu truskawkowego słodzonego cukrem) wszystkich spożywanych posiłków i napojów. Przydatne tu mogą być miary domowe,
-
dojadanie np. chipsy (cała, mała paczuszka), ciasteczka (2 sztuki), paluszki (garść), migdały z żurawiną (garść), orzechy (5 sztuk), jabłko (duża sztuka), seler naciowy (2 gałązki);
Celem prowadzenia Dzienniczka Żywieniowego, jest ukazanie dotychczasowych nawyków żywieniowych pacjenta. Umożliwi to przeanalizowanie dotychczasowej diety, dokonanie ewentualnej korekty, bądź pozwoli dokonać całkowitej jej zmiany. Ułatwi to skomponowanie indywidualnej diety dla Pacjenta, z uwzględnieniem produktów szczególnie lubianych i tych niechętnie spożywanych. Czasami, wprowadzenie nawet drobnej zmiany w naszej diecie, może ułatwić i uprzyjemnić nam codzienne życie zarówno od strony zdrowotnej jak i emocjonalnej.
Analiza składu ciała metodą bioimpedancji
Jest to pomiar wagi, zawartości tkanki tłuszczowej, masy tkanki mięśniowej i kostnej, wieku metabolicznego, ilości wody w organizmie, oraz wielu innych parametrów. Aby dokonać prawidłowej analizy składu ciała za pomocą bioimpedancji, należy się do tego odpowiednio przygotować:
-
pacjent musi być na czczo (tzn. jeżeli badanie jest rano i pozwala na to stan zdrowia, głównie chodzi o to aby nie stawać na analizatorze bezpośrednio po posiłku, zadbać o to aby od posiłku upłynęło min 2 h, dotyczy to zarówno spożywania posiłków jak i wypitych napojów)
-
wszelkie rzeczy metalowe muszą być usunięte, powyjmowane z kieszeni (fiszbiny w biustonoszu, telefon w kieszeni, klucze – przedmioty te zaburzają pracę urządzenia)
-
w dniu poprzedzającym badanie nie uprawiać aktywności fizycznej, nie spożywać alkoholu
-
badanie bioimpedancji polega na tym, że aby dokonać pomiaru składu ciała, na analizatorze stajemy bosymi stopami
UWAGA!!! Osoby z rozrusznikiem serca, kobiety w ciąży nie mogą być poddane analizie składu ciała metodą bioimpedancji.
Wyniki badań
Jeżeli Pacjent posiada, proszę ze sobą zabrać, na wizytę dokumentację, medyczną. Przed wizytą warto wykonać podstawowe badania takie jak np. morfologia krwi, mocz, lipidogram, kreatynina, glukoza, TSH.
Przyjmowane leki
Proszę przygotować sobie na kartce nazwy leków, dawki jeżeli takie Pacjent przyjmuje. Jeżeli istnieją jakiekolwiek zalecenia lekarskie w formie pisemnej, mogące wspomóc pracę na linii lekarz-pacjent-specjalista do spraw żywienia to bardzo proszę o ich dostarczenie do gabinetu..
mgr Magdalena Konowrocka
Nazywam się Magdalena Konowrocka prowadzę gabinet doradztwa żywieniowego i dietetycznego oraz zajęcia dla dzieci i młodzieży odnośnie zdrowego trybu życia, zajęcia odbywają się na terenie placówek oświatowych przedszkolnych i szkolnych. Głównym założeniem mojej poradni jest zmiana nawyków żywieniowych dzieci, młodzieży i osób dorosłych. Pokazanie jak ważna jest dla każdego z nas zdrowa i zbilansowana dieta, dedykowana indywidualnemu Pacjentowi. Celem mojej działalności jest nie tylko zmiana nawyków żywieniowych i utrata zbędnych kilogramów, ale także doradztwo żywieniowe i dietetyczne w różnych chorobach cywilizacyjnych takich jak nadwaga, otyłość, cukrzyca, nadciśnienie tętnicze a także choroby tarczycy, zespół policystycznych jajników, dna moczanowa, depresja i wiele innych jednostek chorobowych. Pacjenci otrzymają fachową pomoc merytoryczną na wysokim poziomie. Wsparcie we wdrażaniu w życie indywidualnego planu żywieniowego oraz motywację do działania zarówno w trakcie samej kuracji, jak i w następującym po niej okresie stabilizacji w celu utrzymania prawidłowych nawyków żywieniowych.
Jestem absolwentem studiów podyplomowe na WUM na kierunku „Dietetyka w choroby wewnętrznych i metabolicznych”, studiowałam w Instytut Żywienia i Żywności „Poradnictwo dietetyczne – postępy w żywieniu człowieka”. Celem dalszego rozwoju biorę udział w licznych konferencjach i wydarzeniach związanych z tematyką mojego zawodu. Aby móc współpracować z placówkami oświatowymi takimi jak przedszkola i szkoły (wymogi prawne oświatowe) ukończyłam studia podyplomowe w Wyższej Szkole Edukacji Zdrowotnej i Nauk Społecznych na kierunkach „Przygotowanie pedagogiczne” i „Edukacja przedszkolna i wczesnoszkolna”

Primula Clinic Sp. z o. o.
Przychodnia Lekarska w Grodzisku Mazowieckim
Żyrardowska 31,
05-825
Grodzisk Mazowiecki
NIP 5291830311,
KRS:0000833626,
REGON:385781507
mbank: 70 1140 2017 0000 4402 0906 8307
Kontakt
- telefon: 222 455 955
-
email: biuro@primulaclinic.pl
-
kierownik: pbasiukiewicz@primulaclinic.pl
Zostaw swój adres e-mail
Będziemy wdzięczni za pozostawienie adresu email, umożliwi nam to szybki kontakt i udzielenie szybkich odpowiedzi na niezbyt skomplikowane zapytania